En fullservicebyrå med helhetsansvar

Norrbottens Resebyrå är en fullservicebyrå för både företag och privatpersoner. Vi ordnar affärsresor, arrangerar gruppresor och konferenser samt bokar privatresor av alla sorter; från sol och bad till weekend och långresor.

Vi bistår våra kunder med allt från planering och bokning till stöd och hjälp under resan. Med modern teknik kan vi erbjuda högsta service och tillgänglighet. Vårt koncept är att ta ett helhetsansvar så att både resenärer och ekonomichefer blir nöjda.

Vårt försäljningskontor finns i Luleå, men de flesta kontakterna sköter vi per telefon eller via nätet, med kunder runt om i Norrbotten och över hela landet.

Norrbottens Resebyrå är sedan en tid, som enda byrå norr om Umeå, en Via Egencia Partner.

VIA Egencia med franchise och partners är Nordens ledande resekoncern med en omsättning på knappt 10 milliarder NOK. VIA Egencia har verksamhet i Norge, Danmark, Sverige och Finland.

VIA Egencia är partner i en av världens största resebyråsammanslutningar Radius, ett globalt nätverk med 3.600 resebyråer. Hotellprogram med förmånliga avtalspriser world wide kommer Norrbottens Resebyrås kunder tillgodo.
På motsvarande sätt finns nu fördelaktiga priser från våra partners bland flygbolag, hyrbilar och mycket mer laddade i våra bokningssystem också det förmånligt för dig som kund hos Norrbottens Resebyrå.

VIA Egencias marknadsstrategi passar Norrbottens Resebyrås inriktning. Personlig service, högsta kompetens, närhet till kunden och focus på affärsresesegmentet.
Bra service är vårt adelsmärke och vi jobbar med ständig förbättring. Norrbottens Resebyrå är sedan en tid, som en av få resebyråer, kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2008


Norrbottens Resebyrå AB(orgnr 556291-0835)är privatägd och medlem i Svenska Resebyråföreningen (SRF). Företaget har sitt säte i Luleå.

Svenska Resebyråföreningen (SRF) är en branschorganisation för resebyråer och researrangörer. Föreningens ändamål är att verka för en positiv utveckling av resebyråbranschen samt biträda medlemmarna i gemensamma frågor. För att bli medlem i SRF måste ett företag bl.a. ha sunda ekonomiska förhållanden samt ställa lagstadgad resegaranti. Härutöver krävs att resebyråns anställda har tillräcklig erfarenhet och utbildning.

SRF företräder drygt 85 procent av landets resebyråer räknat i försäljningsvolym. SRF har cirka 140 medlemsföretag och representerar drygt 350 försäljningsställen. Medlemsföretagen sysselsätter drygt 3 600 personer och har en affärsvolym på drygt 32 mdr kr (år 2007).

Norrbottens Resebyrå har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.
Resegarnatin ska skydda resenärer när exempelvis paketresor ställs in eller avbryts.
Garantin ska ställas till Kammarkollegiet innan företaget börjar sälja resor. Om de bokade resorna på något sätt inte genomförs på grund av konkurs eller andra orsaker kan drabbade resenärer få ersättning genom att ansöka hos resegarantinämnden.